Vijgenbloem met geitenkaas

Vijgenbloem met geitenkaas

Ingrediënten

250g Alphenaer brie met fenegriek
4 mooie verse vijgen
Minimaal 4 plakken parmaham
Bloemen honing
Tijm
Amandelschilfers
Peper en zout

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 220 graden.
• Was de vijgen en snijd ze in kruisvorm in.
• Let er op dat je ze niet geheel doormidden snijd,
maar ongeveer tot tweederde van de vijg.
• Trek voorzichtig de vijgen iets open,
waardoor de geitenkaas er gemakkelijker in past.
• Verdeel de brie gelijkmatig over de 4 vijgen en wikkel een plak
parmaham om het geheel tot ongeveer ¾ vanaf de onderkant.
• De ham moet helemaal rondom de vijg gewikkeld worden.
• Gebruik dus waar nodig meer dan 1 plak ham.
• Besprenkel het geheel met een dessertlepel honing.
• Leg de vijgen op een bakplaat met bakpapier en schuif het in de oven.
• Laat het ongeveer 6-7 minuten bakken.
• Bestrooi de warme vijg met amandelschilfers, peper, zout en een takje tijm.
• Serveer direct en eet smakelijk !
Voor meer recepten zie: gastrovino.nl