Oosterse asperges

Oosterse asperges

Ingrediënten

500 gr. asperges
2 fijngesneden sjalotten
2 theelepels sesamolie
2 eetlepel fijngesneden gember
1 eetlepel mirin (zoete Japanse rijstwijn) evt. vervangen door Nouilly-Prat of sherry
2 eetlepel sojasaus (lichte)
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel sesamzaden
1 a 2 eetlepels arachide-olie

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook. Schil de asperges en snij ze in 4 gelijke delen en blancheer deze vervolgens in het kookwater gedurende 3 minuten. Spoel daarna de asperges af met koud water. Rooster het sesamzaad. Doe de arachide-olie in een wok pan en voeg de fijngesneden sjalot en gember toe, zet het vuur niet te hoog, en bak dit ongeveer 2 minuten. Voeg de mirin, sojasaus en oestersaus toe en laat dit 2 minuten “stoven”. Doe de asperges erbij en de sesamolie en wok dit nog ongeveer 4 minuten. Voor het opdienen wat sesamzaad over de asperges en serveer op warme borden met miehoen of gele rijst.