Risotto Funghi

Risotto Funghi

Ingrediënten

200 gram risotto rijst
1 gesnipperde ui
boerenolijfolie (of boter)
6dl bouillon (mits anders wordt aangegeven op uw gekozen product)
200 gram vers geraspte parmezaanse kaas
(evt. gedroogd eekhoorntjesbrood)

Bereiding

Neem een niet te hoge en ruime pan. Voeg olijfolie toe (of smelt boter) op een halfhoog vuur en fruit daarin al roerend de fijngesneden uitjes tot de stukjes zacht worden, niet laten kleuren! Roer de rijst er doorheen tot de korrels rondom met de hete olie of boter in aanraking zijn gekomen en doorschijnend zijn (ca. 3 min.). Houd in een tweede pan de benodigde bouillon tegen de kook aan op zeer laag vuur.
Blus nu de rijst af met de hete bouillon. Roer dit door en leg dan de deksel op de pan. Na ca. 20 min. op een laag vuurtje is de rijst beetgaar. Voeg 5 minuten voordat de rijst beetgaar is, de Parmezaanse kaas en de boter toe aan de risotto en roer dit nog even door. Draai het vuur daarna uit. Leg de deksel op de pan en laat de rijst 2 tot 3 minuten rusten terwijl boter en kaas smelten. In die tijd zal de rijst door garen en nog wat bouillon absorberen, zodat het eindresultaat iets minder vloeibaar zal zijn, maar nog wel voldoende vochtig. Roer de rijst nog eenmaal luchtig door, proef of voldoende gezouten en breng zo nodig op smaak en serveer in voorverwarmde diepe borden.