Asperges mousselinesaus

Asperges mousselinesaus

Ingrediënten

175 gram boter
4 eierdooiers
1 eetlepel versgeperst citroensap
snufje versgemalen witte peper
zout naar smaak
4 tot 5 eetlepels stijfgeklopte slagroom
1 kilo witte asperges, geschild,
gaargekookt en op kamertemperatuur
Voor de garnering
gesnipperde verse dille of bieslook
serveer er warme toast bij

Bereiding

Smelt de boter in een steelpan, maar laat hem niet bruin worden. Laat de boter tot lauw
afkoelen; hij moet wel vloeibaar blijven. Doe de eierdooiers, het citroensap en wat peper en
zout in een blender. Draai ongeveer 1 minuut tot het mengsel goed gemengd is. Giet er dan al draaiend en heel geleidelijk de gesmolten boter in een dun straaltje bij tot het mengsel dik is. Schep deze Hollandaisesaus in een kom, proef en breng zo nodig op smaak met extra citroensap en/of zout en peper. Laat de saus even afkoelen voor je er losjes de stijfgeklopte slagroom door klopt. Je mousseline is nu klaar. Verdeel de asperges over 4 borden, lepel er wat mousselinesaus over en garneer met gesnipperde verse dille of bieslook. Geef de rest van de saus er in een mooie kom bij.
Heerlijk met nieuwe gekookte aardappels.

Wijn-spijs tip:
Domaine Sauger Cheverny