Stevige hertenstoof

Stevige hertenstoof

Ingrediënten

1 winterwortel,
2 uien,
1/3 knolselderij,
1,5 kg hertpoulet of hert-sukade
3 el bloem
150g roomboter
7 jeneverbessen
7 takjes tijm
3 blaadjes laurier
1 kaneelstokje
400 ml rode port
3 el rode wijnazijn
1 ltr krachtige wildfond
2 sneetjes kruidkoek

Bereiding

Schil en snijd de wortel in stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dikke plakken. Snijd de knolselderij in dobbelstenen van 1 cm. Snijd het vlees in blokjes van 3 bij 3 cm. Bestrooi het vlees met zeezout en zwarte peper en bestuif met bloem. Smelt de boter in een stoof- of braadpan en laat uitbruisen. Voeg het vlees toe en bak in circa 4 min. rondom bruin. Voeg alle groenten toe en laat ± 2 min. op hoog vuur meebakken. Kneus de jeneverbessen en voeg kruiden en specerijen toe. Blus af met port en wijnazijn en breng aan de kook. Voeg de wildfond toe en laat de stoof op laag vuur ca. 3 uur stoven tot het vlees zacht is. Voeg zodra het vlees gaar is, de kruidkoek toe om de saus te binden. Haal voor het serveren de laurier, jeneverbessen, kaneel en tijm uit de hertenstoof.

Serveertip: met spruitjes of met aardappeltjes uit de oven.

Wijn-spijs tip:
Les Jamelles Mourvèdre