Doperwtenpuree met verse munt

Doperwtenpuree met verse munt

Ingrediënten

450g diepvriesdoperwten
200ml slagroom
15 blaadjes verse munt, grof gehakt
1 kilo aardappelen
extra vergine olijfolie
4 witvisfilets (ca.150gr per persoon) dit kan elke soort zijn, bijvoorbeeld kabeljouw
100-150g gerookt ontbijtspek in plakjes
plantaardige boter of olie, of gecombineerd

Bereiding

Kook de erwten in een bodempje water met zout in 5-7 min. gaar. Giet af maar bewaar een kopje kookvocht. Pureer de erwten met de slagroom en de munt tot een grove puree. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze in water met zout gaar en giet af. Laat ze even droog stomen en stamp ze dan fijn. Schep de doperwtenpuree door de aardappelen en maak de puree smeuïg met een scheutje olie en eventueel nog wat doperwtenkookvocht. Breng op smaak met peper en zout.

Dep de filets droog met keukenpapier. Bestrooi lichtje met peper en zout. Niet te veel, want het spek bevat ook zout. Omwikkel de filets met spek. De vis hoeft niet helemaal bedekt te zijn. Verhit de olie en/ of boter in een koekenpan en bak de filets aan iedere kant, afhankelijk van de dikte 3-5 minuten. Schep de doperwtenpuree in een diep bord en leg de vis er bovenop en garneer eventueel met verse munt. Lekker en kleurig met een frisse (wortel) salade.