Limabonen

Limabonen

Ingrediënten

400g limabonen, 24 uur geweekt en gaar gekookt zonder zout (als je bonen uit blik kiest heb je 1 kilo nodig)
3 rode uien
1 zoete oranje aardappel (ca. 200g)
2 blikjes ansjovis op olie
3 laurierblaadjes
3 takjes verse tijm, de blaadjes afgerist
450 ml slagroom
versgemalen peper
1 handvol gehakte krulpeterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de bonen uitlekken. Spoel bonen uit blik of pot eerst af. Snijd de uien in halve ringen. Rasp de zoete aardappel grof. Haal de ansjovis uit de olie (bewaar de olie) en snijd de filets in stukjes. Meng de bonen met de ui, aardappel, ansjovis, wat versgemalen peper, laurier en tijmblaadjes. Schep dit mengsel in een ruime ovenschaal. Giet de slagroom erover en druppel de olie uit het blikje ansjovis er ook overheen. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de oven. Bak 30 minuten. Schep even door en zet zonder aluminiumfolie terug. Bak de onafgedekte schotel nog eens 30 minuten. Dien op met de gehakte peterselie en eet er een frissen salade bij.