Gemarineerde haring

Gemarineerde haring

Ingrediënten

2 haringen
1 of 2 sjalotjes
1/2 glas PX of iets meer
flinke scheut Aceto Balsamico
enkele druppels La Dispensa si Susanna
(Aceto di Mosto) van la Girona
1/2 bekertje crème fraiche
theelepel niet te sterke mosterd
verse dille
evt. wat zout en peper
2 donkere volkoren Knäckebröd sneetjes
wat (licht gezouten) roomboter
(Normandische)

Bereiding

Snij de haring in smalle reepjes, doe deze in een kom. Daarna doe je de PX, Aceto Balsamico en de druppels La Dispensa erbij. Snij tenslotte de sjalotje(s) fijn en voeg deze als laatste toe.

Nu alles goed doorroeren. Zet de kom dan een paar uur weg op een koele plaats. Af en toe even doorroeren.

Snij wat dille fijn en meng dit samen met de crème fraiche en mosterd tot een gladde saus. Eventueel wat zout en peper naar smaak toevoegen. Zet deze saus ook enkele uren weg op een koele plaats.

Voor het opdienen:
De haring en de saus goed door elkaar mengen.

Beboter de knäckebröd en snij het schuin door midden met een kartelmes

Doe de haring op het knäckebröd en garneer met een takje dille.