Gegrilde biefstuk

Gegrilde biefstuk

Ingrediënten

1 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel gedroogde tijm
snufje paprikapoeder of naar smaak
4 lendebiefstukken, ca. 150g per stuk
2 eetlepel plantaardige olie
500g krielaardappeltjes
2 rode uien in partjes
500g kastanjechampignons in dikke plakjes

Bereiding

Meng peper, tijm en paprikapoeder. Bestrijk de biefstukken met de helft van de olie. Haal ze door het specerijenmengsel en laat ze 20 min. tot 4 uur in de koelkast marineren. Kook de aardappels tot ze net gaar zijn. Laten afkoelen en in dunne schijfjes snijden. Verhit een grillpan op hoog vuur. Aardappels en ui goudbruin bakken en houd daarna warm op een bord onder alufolie. Grill de biefstukken aan elke kant; 1 min. (rood), 1 1/2 min. (rosé) of 2 min. (doorbakken). Houd warm. Grill de champignons goudbruin in olie. De biefstuk weer in de pan leggen en het uitgelopen sap erover scheppen. Voeg aardappels en ui toe en breng op smaak met peper en zout.

Wijn-spijs tip:
Boschendal The Pavillion Shiraz Cabernet Sauvignon