Salade Niçoise

Salade Niçoise

Ingrediënten

• 8 tomaten
• 1 groene paprika
• 2 uien
• 1 komkommer
• 2 gekookte aardappelen
• 100 gr sperzieboontjes
• 24 olijven
• Sla
• Blikje tonijn
• 2 hardgekookte eieren
• 12 reepjes ansjovis
• Zout, peper
• 2 el rode wijnazijn
• 1 el olijfolie
• 1 el gehakte basilicum

Bereiding

• Schil de aardappelen en kook deze gaar. Snijd vervolgens in blokjes.
• Kook de boontjes kort en halveer.
• Kook de eieren.
• Snijd de tomaten in vieren en bestrooi deze met wat zout.
• Snijd de paprika in repen.
• Schil de komkommer en snij deze in plakken.
• Pel de ui en snijd deze in ringen.
• Doe de groenten en olijven in een grote kom .
• Haal de tonijn uit elkaar en voeg deze toe.
• Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, peper, zout en basilicum en giet deze over de salade.
• Voor het opdienen nogmaals goed doorroeren.
• Leg alles op een mooie schaal en decoreer dit met de in vieren gesneden eieren, basilicum en ansjovis.