Aardappelschijven met gehaktballetjes, bechamelsaus, mozzarella, gorgonzola en parmesan

Aardappelschijven met gehaktballetjes, bechamelsaus, mozzarella, gorgonzola en parmesan

Ingrediënten

500 gr rundergehakt
1 ei
Olijfolie
4/5 grote aardappels vastkokers
1 gr ui of 2 banaan sjalotten fijn gesneden
Bladpeterselie fijn gesneden
Tijm
Paprika groen vers in kleine blokjes (Magimix)
100 gr Paneermeel of Pangrattato( zelf maken, is geweldig)
Scheutje melk
3 tl grove mosterd
2 tenen knoflook fijn gesneden
3 eetlepels kikkoman sojasaus
1 mozzarella
150 gr gorgonzola
Parmesan
Bechamelsaus 1/2 liter
Zout weinig
Peper.

* Bechamelsaus

50 gr boter
50 gr bloem
1/2 l melk
Peper zout nootmuskaat


Bereiding

Schil de aardappels en laat ze heel.
Kook deze ongeveer 10/15 minuten zodat deze stevig blijven.
Giet ze af en doe ze een paar minuten onder koud water.
Snij nu de aardappels in schijven 1/2 cm

Doe het gehakt in een kom voeg hier aan toe:
Zeer fijn gesneden groene paprika (Keukenmachine), fijn gesneden bladpeterselie,
tijm of andere kruiden die je lekker vindt, paneermeel, ei, melk, mosterd, Kikkoman sjalotten fijn gesneden, knoflook, peper, zout.
Meng dit goed door elkaar
Maak balletjes van ongeveer 45 gram

Oven op 200° voorverwarmen

Vet de ovenschaal in met olijfolie.
Leg de bodem en de zijkanten vol met de aardappelschijfjes.

Tel hoeveel aardappelschijfjes op de bodem liggen

Maak net zo veel kleine gehaktballetjes en leg op elk schijfje 1 gehaktballetje.

Gebruik de rest van de aardappelschijfjes om de gehaktballetjes te scheiden.

Maak de bechamelsaus*

Giet deze over de gehaktballetjes tot deze helemaal bedekt zijn.
Snij zo dun mogelijk plakken van de mozzarella
Verdeel deze over de bechamelsaus
Snij nu de gorgonzola in kleine stukjes verdeel deze over de schaal
Strooi er nu naar smaak parmesan over en zet deze in de oven voor ongeveer 45 minuten.

Serveer dit met een heerlijk groene salade