Asperge quiche

Asperge quiche

Ingrediënten

Ingevette bakvorm24cm
750 gr geschilde witte asperges
200ml crème fraiche
6 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
100 gr geraspte Stompetoren jong belegen
kaas
4 eieren
2 e.l. fijngehakte peterseli

Bereiding

Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de asperges in stukken van 5 cm
- Kook ze in een bodem water met zout in
circa 15 min. Beetgaar
- Bekleedin intussen de ingevette vorm met bladerdeeg
- Klop de eieren los
- Meng er crème fraiche, kaas, peterselie,
zout en peper door
- Laat de asperges goed uitlekken
- Verdeel de asperges over de bodem
- Schenk het ei-roommengsel over de
asperges
- Bak de quiche in 35-40 min
- Lekker met een frisse groene salade met
cherrytomaatjes