Lasagne met witte asperges/gerookte zalm

Lasagne met witte asperges/gerookte zalm

Ingrediënten

Ingrediënten:

Lasagne vellen lekkerste is verse, maak dan wel de bechamelsaus dikker

1 kg witte asperges
150 gr gerookte zalm
1 bol Mozzarella
Verse basilicum
Geraspte kaas
Olijfolie goede
Wat geraspte Parmesan

Bechamelsaus:

2 eetlepels groene pesto
60 gr bloem
60 gr boter
Scheut NoillyPrat
Peper, zout en nootmuskaat
600 ml volle melk op kamertemperatuur

Bereiding

Verwarm de oven op 200°

Schil de asperges
Kook deze ongeveer 10 minuten
Spoel ze met koud water
Smelt de boter in een pannetje(niet bruin laten worden)
Voeg de bloem toe
Nu goed roeren laat de bloem binden
Nog even doorkoken ( bloem moet gaar worden) paar minuten. roeren!
Scheut NoillyPrat erbij en roeren
Nu de melk met beetje bij beetje erbij
Blijf roeren
Moet helemaal glad zijn
Eventueel de saus nog iets inkoken om deze dikker te maken
Roer de pesto er door.
Even proeven, zout, peper en nootmuskaat naar smaak

Vet de ovenschaal in met goede olijfolie
Doe nu wat saus op de bodem
Leg er lasagne vellen op
Daarop de gerookte zalm en asperges
Leg er basilicum blaadjes op
Giet er de saus over
Herhaal dit
Leg als laatste gerookte zalm en daar asperges boven op
Je kan hier op eventueel nog lasagne vellen opleggen

Nu de laatste saus er over

Strooi er de geraspte kaas er over
Snij de mozzarella in plakken en verdeel deze over het gerecht
Als laatste nog wat Parmesan er over

40 minuten in een voorverwarmde oven.

Server het met gesneden verse basilicum blaadjes er over

Wil je het vegetarisch maken, laat de gerookte zalm weg.